Suldee wint het Sinterklaastornooi 2022

sinterklaas2022 (1)Het Sinterklaastornooi werd gewonnen door Suldee Tumenjargal vóór Leon Tolpe en Juliette Floryn. Door technische problemen kan ik het verloop van het tornooi niet tonen.

Suldee mocht een extra sintzakje in ontvangst nemen. Er werden dan nog twee sintzakjes verloot. Deze werden gewonnen door Leon Vandousselaere en Huslen Batsaikhan.

De Sint kwam op bezoek met 2 zwarte pieten en zij ontvingen van de Sint een zakje met lekkers.

Foto's kan ik gelukkig wel tonen.

 

Mooie prestaties van de Blankenbergse schoolploegen

We waren met vier schoolploegen ingeschreven voor het Provinciaal Schoolschaakkampioenschap 2022. Twee lagere ploegen en 2 secundaire ploegen.

In het lager was de ploeg van Campus Weststraat vijfde en die van Akkerwinde 10de.

Lager onderwijs

Suldee was in goede doen en moest alleen het onderspit delven tegen de Belgische Kampioene van de -12 jarigen Lotus Decraene. Alle anderen hebben het voortreffelijk gedaan, vooral onze nieuwkomers Joe Soete en León Tolpe hebben het meer dan behoorlijk gedaan. Joe heeft zelfs in elke partij gewonnen gestaan, maar de afwerking heeft hij nog niet onder de knie. Kan moeilijk ook anders na pas een 10-tal schaaklessen, maar dat komt wel.

Secundair onderwijs

Twee ploegen van het SJSP Blankenberge. Ploeg 1 moesten het jammer genoeg zonder hun eerste bord stellen (Mauro Belles) die ziek was. Mocht hij aanwezig zijn geweest zij zouden zeker kampioen geworden zijn want zijn nu slechts op een half punt gestrand van Ieper de nieuwe West-Vlaamse kampioen.

Ploeg 2 werd derde.

We mogen dus terugblikken op mooie prestaties.

 

Online schoolschaakampioenschap 2021 (VOSSK 2021)

 
mountain

In Memoriam Herr Willi

Willi Luy, die sedert 2007 schaaklid was van onze schaakclub, is op 6 november 2020 op 90-jarige leeftijd overleden. Hij was een gepensioneerde Duitse haarkapper die naar Blankenberge kwam wonen.

In 1998 trad Willi toe tot de schaakclub van Blankenberge. Hij was reeds enkele jaren niet meer actief als schaaklid, maar speelde wel nog schaak op zijn tablet. Hij was een gedegen tegenstander. Op zijn palmares (in onze schaakclub) staan zesmaal winst in de Memorial Vanden Berghe (2001, 2002, 2003, 2006, 2010 en 2015) en verschillende keren ereplaatsen in zowel het Clubkampioenschap als in de Memorial Vanden Berghe.

Hij zou vorige maand een ongeval gehad hebben en is door zijn familie terug naar Duitsland gebracht voor de verzorging. In de nacht van 6 op 7 november is hij in zijn slaap overleden.

In intieme kring is hij op 14 november 2020 uitgestrooid in Blankenberge. 

 

Read More