Info schaakclub

images2

Schaakavonden Volwassenen

 Maandagavond van 20u tot ?

images3

Schaaklessen Jeugd

 Zaterdagmorgen van 9u30 tot 11u45

 

 Adres:

Weststraat 88, 8370 Blankenberge - Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - Tel. 0486 18 08 45

 

Wie zijn we

Koninklijke Blankenbergse Schaakclub (verkort KBSC) is een groep mensen met een gemeenschappelijke interesse: schaken. Of dit nu serieus en in alle stilte een ellenlange strijd uitvechten of vriendschappelijk bij pot en pint wat aanmodderen is, maakt niet uit. Geschaakt zal er worden!

Waarom doen we dit? Wel, uiteraard heeft ieder daar zijn eigen redenen voor, maar hier vind je alvast een aantal mogelijkheden:

  • Gezelligheid: schaken is en blijft een gezellige bezigheid.
  • Hersenvoedsel: beweren dat je slim moet zijn om te schaken of dat je van schaken slim wordt, gaat misschien wat ver, maar jezelf verstandelijk bezighouden kan uiteraard nooit kwaad.
  • Nieuwe mensen leren kennen.

De schaakavonden gaan door elke maandag van 20u tot .... Het lokaal is gelegen in het gebouw van de Christelijke Mutualiteit, Weststraat 88, 8370 Blankenberge.

Er worden twee tornooien georganiseerd zijnde een Clubkampioenschap (periode oktober - februari) en een Zwitsers tornooi "Memorial Vanden Berghe" genoemd (periode maart - juni). Er wordt telkens om de twee weken een ronde gespeeld.

De maandagen ertussen worden gebruikt om uitgestelde partijen te spelen of gewoon losjes schaken voor de fun. We bekijken ook om tussendoor op de tussentijdse maandagen schaaklessen te organiseren over openingen of eindspel.

Vind je jezelf hier in terug? Of heb je zelf nog andere redenen om te beginnen met schaken, kom dan gerust eens langs.